Gata cu tusea! – Alegeri naturale de la Fares

Nici bine nu s-a instalat Doamna Toamnă, că am și început toți să avem tot felul de simptome de răceli și viruși… Dintotdeauna, omenirea a tratat aceste răceli cu plantele lăsate de Dumnezeu. Aceste ierburi miraculoase au fost mereu prietene cu românii; așa s-au tratat și bunicii, și părinții noștri, chiar și noi le-am folosit măcar ocazional.

Pachetul sosit de la Fares, conținând produse din gama Plantusin, a venit ca o mană cerească  și la fix, căci, unul câte unul, am început să dăm semne de răceală, cu tuse si secreții nazale… Siropul de tuse pentru copii a prins enorm de bine, căci a vindecat tusea copiilor cam în două zile. Eu sunt un pic mai rău, doctorul mi-a prescris antibiotic, însă mă ajută mult siropul Plantusin Forte pentru a scăpa de secrețiile ce se adună pe căile respiratorii. În plus, consum foarte mult ceai Plantusin ca să mă vindec, aproape că a înlocuit apa în aceasta perioadă.

Voi fi veșnic recunoscătoare unei doamne doctor care ne-a prescris și o dietă potrivită pentru vindecare. Explicația este că anumite alimente duc la o produșie mai mare de mucus. Când acesta se manifestă sub formă de secreție nazală, oculară sau flegmă, este asociat cu o digestie deficitară și cu un surplus de aciditate în corp. Așadar, dacă sunteți raciți, trebuie musai să eliminați din dietă laptele și produsele lactate, zahărul, făina albă, bananele şi cea mai mare parte a alimentelor acidifiante precum carnea, produsele fast-food, conservele, prăjelile, margarina, cafeaua, băuturile alcoolice sau acidulate. Dacă le eliminați de la primele semne ale unei răceli, aveți toate șansele ca vindecarea să fie rapidă, fără tusea aceea supărătoare care poate dura și o lună…

Noi încercăm să consumăm, în această perioadă, alimente alcaline. Gătim supe sau mâncăruri de legume (varză, morcovi, țelină conopidă, brocoli, vinete, dovlecei, cartofi, spanac, salată verde, rucola), mâncăm foarte multe fructe, sub orice formă (mere, pere, caise, piersici, lămâi, smochine, stafide). Dacă se mai adaugă la aceste salate semințe de floarea soarelui, susan, migdale, nuci și alune măcinate, aveți un meniu complet și cât se poate de sănătos. Scorșișoara și ghimbirul crud sunt, de asemenea, miraculoase în tratarea răcelii!

Brandul Plantusin conține ceai, siropuri și comprimate masticabile. Acestea din urmă pot fi administrate încă de la vârsta de 3 ani. Conțin lemn dulce, propolis și uleiuri esențiale care au efect antibiotic, antiviral, antiinflamator, calmant, emolient, expectorant şi împrospătează respiraţia.

Este foarte important să te hidratezi dacă vrei să tratezi tusea cât mai rapid; eu mi-am propus să nu beau altceva decât ceaiuri calde până mă voi pune pe picioare… Am studiat ce conține ceaiul Plantusin de este atât de eficient și am descoperit că, datorită plantelor prezente în compoziția sa, conține mucilagii, saponine şi uleiuri esenţiale. Toate acestea au efecte antitusive, antispastice, emoliente, expectorante şi fluidizante ale secreţiei bronşice.

Precum v-am mai spus, familia noastră este adepta unui trai cât mai aproape de natural (găsiți aici sfaturi pentru întărirea imunității pentru sezonul rece). Producătorii de remedii naturiste în care avem cea mai mare încredere sunt Fares. De ani de zile, ei ne ajută să trecem peste iernile grele, cu răceli dese. Imaginați-vă prin câte episoade de viroză trece o familie cu 6 copii mici, ca a noastră, într-un singur sezon de toamnă-iarnă!

Fotografia aceasta este dovadă că suntem fani Fares și ne vindecăm în principal cu produse de la ei. Sunt profesioniști în abordarea pe care o au, produsele sunt din ingrediente atent selecționate din propriile lor culturi, iar rețetele sunt permanent îmbunătățite.

Voi ce tratamente preferați când se întâmplă să răciți? Ce ați încercat dintre produsele Fares?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *