De ce fluorul din pasta de dinti va afecteaza sanatatea, contrar reclamelor

Acum câțiva ani, am aflat un lucru care m-a șocat și a schimbat modul în care privesc îngrijirea dentară: fluorul din pasta de dinți ne face, de fapt, foarte mult rău, iar efectele sunt grave și se văd în timp! Voi împărtăși cu voi, aici, ceea ce știu eu despre efectele fluorului asupra noastră în speranța că vă va ajuta să vă feriți de ce este rău, așa că citiți până la sfârșit!

Înghițirea pastei de dinți poate duce la fluoroză (otrăvirea cu fluor), ceea ce dăunează smalțului dentar și poate duce la apariția acelor dungi albe pe dinte. De asemenea, dacă se inghit cantități mai mari, pot apărea probleme gastrointestinale. De aceea este bine ca măcar copiilor să nu le cumpărați pastă de dinți cu fluor… Ei încă nu știu să-și controleze reflexele și vor înghiți fără să vrea spuma care se formează în gură… apoi vor acuza dureri de burtică…

Folosirea fluorului este un subiect destul de controversat, însă au apărut deja cabinete de stomatologie care refuză să folosească orice produs ce conține fluor datorită potențialului pericol și faptului că nu pare să fie necesar, până la urmă… Atâta timp cât există produse naturale care acționează armonios cu sănătatea noastră, le dau dreptate!

De când eram mică, țin minte că ni se inocula ideea că fluorul este foarte bun în pasta de dinți, de parcă ar fi fost vreun tratament miraculos! Totuși, în ultimii ani, tot mai multe studii arată că fluorul nu face deloc așa bine precum credeam… În zonele în care nu se adaugă fluor în apa de robinet,numărul cariilor dentare a scăzut dramatic. Încă mai există țări care refuză să adauge fluor în apa de băut (Suedia, Olanda, Belgia, Danemarca etc.) fiindcă autoritățile au realizat că nu există suficiente dovezi că fluorul ar ajuta la ceva. Ba, dimpotrivă, se tem de toxicitatea lui!

Din fericire, pasta de dinți pentru copiii sub 2 ani nu conține fluor, în general. Totuși, copiii își dezvoltă mult mai târziu această abilitate de a scuipa excesul de pastă de dinți din guriță, așa că vă sfătuiesc să cumpărați în continuare, și pentru vârstele mai mari, tot pastă de dinți fără fluor!

O cantitate mai mare de fluor în organism devine toxică, asta nu poate fi negat de nimeni! Fluoroza se manifestă ca o decolorare a smalțului, iar asta ar trebui să fie un semnal de alarmă că întregul organism a fost expus toxicității fluorului! La copii, această supra expunere la fluor poate cauza dinfuncții tiroidiene, dificultăți de învățare și de comportament, fragilitatea oaselor…

Dat fiind că există aceste riscuri atât de mari, sunt revoltată că, în continuare, se produce și se vinde pastă de dinți cu fluor pentru copii! Chiar și în cazul adulților ar trebui să se facă o campanie de informare fiindcă sănătatea generală este foarte importantă și te simți înșelat de autorități când afli că altul e adevărul față de ceea ce promovează ei…

Cariile dentare nu apar ca urmare a lipsei de fluor, ci pot avea mai mulți factori cauzatori: o acumulare de bacterii ce cauzează infecții (din cauza dietei și a unor alegeri în ce privește stilul de viață), o igienă dentară nesatisfăcătoare, ba, chiar și factori ereditari! Așadar, cel mai bine ar fi să ne schimbăm dieta cu una mai sănătoasă și să avem grijă să ne periem dinții de două ori pe zi.

Ce inseamnă dietă mai sănătoasă? În primul rând, excesul de zahăr ne ucide lent, inclusiv dinții nostri… În al doilea rând, ar trebui să renunțăm, pe cât posibil, la mâncarea procesată. Altă cauză ar putea fi unele medicamente ce inhibă producerea salivei, creând senzația de gură uscată. În schimb, am putea consuma mai multe vitamine (cum ar fi magneziul, dar și alte minerale) care ne ajută să avem dinți și oase mai puternice.

E foarte important să protejezi microflora orală, acel ecosistem delicat și echilibrat ce se găsesțe în gura ta. Acest lucru ți-ar proteja, automat, și sistemul digestiv. Există produse create pe bază de ingrediente naturale (plante) care reduc bacteriile dăunătoare și împrospătează respirația.

Mie îmi place gelul de dinți BRIGHT ce conține Aloe Vera si propolis, FĂRĂ fluor. Ador prospețimea pe care o lasă aroma ei de mentă. De aceea, v-o recomand și vouă! Eu am găsit-o la Simona Negescu, o doamnă minunată care distribuie aceste produse naturale atât de utile pentru sănătatea noastră! E suficient să îi trimiteți un mesaj și vă va ajuta în cel mai scurt timp cu orice produs sau informație aveți nevoie (inclusiv cum să beneficiați de discount).


Gândiți-vă că fluorul ingerat de noi nu vine doar din pasta de dinți, ci și din apa de băut, din ingerarea pesticidelor (ce conțin săruri de fluor) prin alimentație… Această acumulare cauzează  otrăvirea noastră cu fluor și la calcifierea glandei pineale (o glanda mică localizată în creier), lucru care ne face foarte mult rău și pe plan spiritual, nu numai fizic!

Deși glanda pineală este organul care este cel mai afectat de calcifiere din cauza excesului de fluor, mai sunt și alte organe ce pot suferi acest lucru: inima (mai precis, valvele), articulațiile, chiar și țesuturile mamare.

Decalcifierea glandei pineale reduce problemele medicale din organism (precum migrenele) si imbunătățește somnul. Calcifierea glandei pineale poate produce Alzheimer, boli ale rinichilor, schizofrenie. Pentru decalcifierea acestei glande extrem de importante puteți începe prin a stopa consumul de apă fluorizată. Noi, în familie, bem doar apă filtrată, dar puteți consuma și apă îmbuteliată după ce vă lămuriți ce conține sticla studiind eticheta.

E foarte important și să mâncați bio, sau măcar alimente proaspete, neprocesate. De asemenea, stați cât mai mult în aer liber, la soare. S-a observat că oamenii care nu fac acest lucru au glanda pineală mai afectată de calcifiere și mai predispuși la somnolență, creierul nu mai lucrează la fel de bine, căci producția de melatonină a glandei pineale se reduce… Unele studii arată că există o legătură între proasta funcționare a glandei pineale și riscul de cancer.

Ei bine, sper că v-am convins să acordați mai multă atenție consumului de fluor! Sănătatea e cea mai importantă și vă încurajez să aveți mare grijă de ea, mai ales într-o perioadă ca cea pe care o trăim…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar